dilluns, 14 de setembre de 2015

Per què ens cal una educació literària i lingüística?
Joan Veny (Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2015) ens donarà la resposta.

Llegiu el discurs que va fer el lingüista en l'acte del lliurament del 47è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes instituït per Òmnium Cultural
Un cop hagueu comprès les seves paraules, a la llibreta d'escriptura o llibreta digital, elaborareu la resposta.

El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes és una distinció atorgada a una persona que per la seva obra literària o científica en llengua catalana i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans. Des que es va començar a atorgar el 1969, han rebut aquest reconeixement personalitats com Jordi Rubió, Salvador Espriu, Joan Fuster, Pau Vila, Manuel de Pedrolo, Mercè Rodoreda, Joan Coromines, Pere Calders, Xavier Berenguel, Miquel Martí i Pol, Jordi Sarsanedas, Teresa Pàmies, Josep Maria Espinàs, Baltasar Porcel, Montserrat Abelló, Jaume Cabré o Josep Maria Benet i Jornet. L'any passat va rebre la distinció el cantant i músic Raimon. 

El curs passat, el dia 14 de febrer, vaig donar la informació que Joan Veny havia guanyat el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes en aquesta entrada del blog. Llegiu-vos-la també i en resumiu la informació rellevant.