dissabte, 14 de febrer de 2015

Joan Veny: Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Com vam saber ja fa uns dies (el 9 de febrer d'enguany), Òmnium Cultural ha decidit atorgar el 47è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes al lingüista Joan Veny
La revista digital Núvol ens informa que el filòleg Joan Veny i Clar, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, s'ha dedicat tota la vida a l'estudi de la dialectologia, l’edició de textos i la història de la llengua i ha dedicat una atenció especial a l’etimologia. Una de les seves grans obres és l’Atles Lingüístic del Domini Català (ALDC) que l'ha dirigit juntament amb Lídia Pons (és l'obra que ens mostra ell mateix a la foto de dalt).

Aquest darrer divendres en El Punt Avui, l'escriptor Màrius Serra li dedica un petit article (que us l'adjunto a continuació) i hi diu: "És un etimòleg apassionat que passarà a la història com a dialectòleg en cap d'un projecte magne: l'Atles Lingüístic del Domini Català, en nou volums de gran format. Una obra fascinant que fa de la diversitat l'argument principal per demostrar científicament la unitat de la nostra llengua". En la mateixa línia que l'article de Jesús Tuson "Sobre la unitat de la llengua" que vàrem treballar a classe no fa massa dies.

Cap comentari: